Plaatsing van uw vitrine

 

Gefeliciteerd met uw Helioz vitrine. Deze kwalitatief hoogstaande vitrine voldoet aan alle eisen. Heeft een hardglazen deur met veiligheidsslot en de trafo heeft CE- en MM-keur.

 

Plaatsen van de vitrine

De vitrine moet voor het in gebruik nemen eerst waterpas gesteld worden. Dit is erg belangrijk voor een voortdurende goede werking van de deuren en de sloten en voor de plaatsing van de legborden. Met de draaibare stelvoeten kunt u de vitrine waterpas stellen.

 

Plaatsen van de legborden

In de staande profielen zijn aluminium dragers voor de glazen legborden gemonteerd. Deze zijn eventueel verstelbaar d.m.v. een inbussleutel (nr.2). De bijgeleverde zelfklevende siliconen bumpons dient u op de dragers te plakken alvorens u de legborden in de vitrine plaatst. Dit is erg belangrijk, omdat deze bumpons het glas vasthouden en trillingen tegengaan. Hoewel glas erg sterk is, is het erg gevoelig voor breuk bij stoten. Wees daarom erg voorzichtig bij het plaatsen van de legborden.

 

 

tn_Aanbrengen-bumpon tn_Nokje-met-bumpon

 

De legborden moet u eerst op de achterste dragers plaatsen. Let u hierbij vooral op het precies plaatsen van de hoeken van de legborden in de hoek van het profiel (zie de eerste 2 onderstaande foto's). Dit om beschadiging van de legborden te voorkomen! Hierna moet het legbord voorzichtig neergelaten worden op de voorste dragers. De eventueel gemonteerde lichtrails vallen in de uitsparingen van het legbord.

tn_Plaatsen-glas-1 tn_Plaatsen-glas-2 tn_Plaatsen-glas-3

 

 

Monteren van de magneetspots

LET OP: als een halogeenlamp een tijdje gebrand heeft, kunnen de armaturen heet zijn. Om brandwonden te vermijden, dient u de lamp te laten afkoelen en alleen vast te pakken met de bescherming van een doek.

tn_Magneetspot-installeren

  • Voor het monteren van de lampjes in de magnetische armaturen, dient u de met een pijl aangegeven schroeven los te draaien, totdat de pinnen van de lamp in de daarvoor bestemde gaten vallen. Gebruik in het op de foto aangegeven armatuur geen zwaardere lampen dan 20W. Voor lampen met een hoger wattage hebben wij andere armaturen.

  • Alvorens u het armatuur hierna vastzet op de rail, dient u alle schroeven stevig vast te draaien. Indien schroeven los zitten, beïnvloedt dit de werking van de lamp nadelig en kan dit leiden tot beschadigingen aan de electronische transformator.

  • Klik het armatuur vast en zorg ervoor dat de beide magneetvoetjes aan weerszijden van de zwarte middenstrip geplaatst worden. Zorg dat de rail schoon is en beweeg het armatuur langs de rail om het contact te verbeteren.

 

Het vervangen van een lamp in het plafond

Volg hiertoe de volgende stappen:

  • Trek de stekker uit het stopcontact.

  • Verwijder hierna voorzichtig aan de platte kant van de lamp (zie afbeelding) de metalen veer die de lamp op zijn plaats houdt. PAS OP de lamp valt nu naar beneden!

  • Verwijder de fitting van de lamp door deze voorzichtig los te trekken.

  • Plaats een nieuwe lamp in de fitting.

  • Plaats het veertje terug voor de lamp, zodat deze weer stevig in het inbouwarmatuur zit.

 

Veel plezier met uw vitrine!

 

De medewerkers van

Helioz Vitrinebouw